Main menu
Közeledő eseményeink közül kettő, többi az eseménynaptárban:
125-ös mopedekkel Erdélyországba (2020. Jul. 10. - 2020. Jul. 15.)
Közeledő eseményeink közül kettő, többi az eseménynaptárban:
Bálnatúra 2020 (2020. Jul. 20. - 2020. Jul. 26.)

KisTaki szerint

HCC HÓ!!! Már megint eltelt egy év? Ebben az évben a szűk baráti kör motoros csapattá alakult. Vettem egy xt-t, erre Pityke egy hétre rá vett egy Ktm-et, majd hirtelen Rajmi is. Alszom rá egyet, hogy megemésszem a sok port mögöttünk  mire felkelek Ricsinek egy xt áll a garázsban, Palának meg egy ttr. Manó már rég a pittel repked,  Gergő egy régi, de meglepően jól teljesítő mz-vel. Gyorsan elszaladt a nyár, a sok km és a por, cserélődtek a motorok, egyre jobban teljesít a csapat.
Közeledik a HCC. Mindenki várja, hiszen Manón és rajtam kívül ők még csak hírből hallottak róla, ekkor érkezik a hír Takitól, ha akarunk túrát, akkor segítsünk a szervezésben. Nekünk a legkönnyebb, hiszen itt lakunk. Miért ne? Ezt is el kell kezdeni valahol. Bejártuk párszor az új útvonalat, hogy el tudjuk kerülni a védett területeket.
Itt a reggel, mindenki időben elkészült az indulásra. Az idő is tűrhető, azért a hó hiányzik. Laza 1 óra alatt át is értünk Benéről Dabasra, egy két technológiai szünettel   Megcsodáltuk a gépparkot, egy kis beszélgetés az ismerősökkel. Átszámoltam a létszámot 80 fölötti, gyors jelentés a mamának, hogy tuti elég legyen a kaja.
Induluuunk!!!


Rögtön a csatornaátkelés sima ügy, a kis hondával is megcsináltam már. Örömmel láttam, hogy a mopedesek élvezték a legjobban oda-vissza és megint és megint. Első pihenő az őrtoronynál, gyors reggeli, nemáár Gergő hozott mézeskalácsot. Nem akartuk, hogy ártson neki, így segítettünk elpusztítani.
Irány a következő pont. Falva előtti sorompót nyitom. Várom, hogy lehetőleg mindenki átérjen, majd beérem őket a pihenőnél. Ekkor szembesültem vele, hogy 80 motoros nagyon szét tud szakadozni. Csapatban motorozás szabályai? Na jó zárom a sorompót. Beérem a többieket áááááá nincsenek többiek, csak a haverok. Mindenki tovább ment, mert egy régebbi találkozóhely jutott eszükbe. Gyerünk nézzük meg a következőt, ott sincs senki. Visszafele megjárattuk a Takidombot, beiktattunk pár esést, hogy teljes legyen a nap.  Közben elkészült az ebéd, úgyhogy hazaérve meglett mindenki. Gyors kaja, mama ismét jót alkotott, közel 100l-ből nem sok maradt. Köszönjük neki!
Bedobtam egy kis teát, aztán visszaindultam pár mocissal Dabasra, nehogy elvesszenek. Most engem se hagytak el, csak belejövök. Hamar megjártam, 3 után már vissza is értem Benére. Benyomtam még egy adag babgulyást.
Köszönöm Mindenkinek a részvételt és a segítséget! Jövőre ugyanitt! BÚÉK!

Taki szerint:

 

Az idei volt a 9. HCC HÓ rendezvényünk. Mivel az érdeklődési területem az utóbbi években kicsit áttolódott a segédmotorokra, így sokat gondolkodtam rajta, hogy megtartsam-e egyáltalán ezt a túrát. De... de mivel az elmúlt években igen a szívemhez nőt, és bizony sok-sok régi haverral, motorossal kizárólag ezen az évbúcsúztató guruláson találkozok, így azért otszkodtam meghozni ezt a döntést. Szerencsére úgy tűnik, hogy a benei lelkes fiatalok átvállalják a megszervezését. Meghirdettem...

Csodálkozva láttam, hogy bizony idén már több mint 90 ember jelezte a részvételi szándékát. S mivel kihangsúlyoztam, hogy lesz segédmotoros szekció is, így szép számmal jöttek simsonosok is. Az útvonal megtervezésénél kellemes meglepetésként fogadtuk a helyi erdészet építőjellegű kritikáját, javaslatait. A tavalyi nyomvonalat sok helyen módosítani kellett - de végül az indulás előtt délutánra összeállt a végleges nyomvonal is.

Sajnos Isten tervez, ember végez...

Mivel én alapvetően a segédmotorokkal foglalkoztam (hátul kullogtunk jól lemaradva), így csak a közös ebédnél derült ki, hogy a nagy csapat bizony hamar elvesztette a felvezetőt, és néhol a tavalyi tracket követte. Na, ennyit az egyeztetésekről - jövőre erre sokkal jobban oda kell figyelni, ha nem akarunk a helyi szervekkel összetűzésbe keveredni. És ugye nem akarunk. Ettől függetlenül az ebédre szépen becsorgott a 3 csapat...

Elsőként befutottunk a segédmotorokkal, majd megérkezett a benei különítmény alig egy tucat emberrel... és mikor épp azon kezdtünk el tanakodni, hogy "De hol lehet a tömeg?", amikor is beállított kb. 60 elvetemült endurós... Megérkezett mindenki. Nem tudom, hogy kivezette a bandát, de így utólag is köszönöm, hogy nem hagyta magára a kóborlókat és viszonylag egybetartva befutottak a célba.

A közös ebéd és beszélgetés után kisebb csapatokba indult mindenki hazafelé. Volt, aki aszfalton, volt aki terepen és jó páran utánfutón.

Mi, a picurokkal, egy nagyobb kerülővel, terepen mentünk vissza, messze elkerülve a védett részeket. :)

Még egyszer köszönöm a résztvevőknek, hogy eljöttek! Öröm volt látni ennyi elkötelezett motorost!

A videókat elkezdtem összevágni, de nem nagyon haladok.

Egyenlőre a segédmotorosok külön köre érhető el a sportmotoron. Itt.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés