×

Hiba

[sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló enduro/2012-08-12 mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

×

Figyelmeztetés

JFile: :olvasás: Nem nyitható meg a fájl: /home/takacsek/public_html/components/com_jcomments/js/jcomments-v2.3.js?v=12
JFile: :olvasás: Nem nyitható meg a fájl: /home/takacsek/public_html/components/com_jcomments/libraries/joomlatune/ajax.js?v=4
Main menu
Nincsenek események

Tartalomjegyzék

[sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló enduro/2012-08-12 mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

A múltkori bejárásunk elégé balul sült el... Lényegében majdnem az egész napunk ráment egy 30 km-es szakasz felgöngyölésére és bizony a végén még a ballábam öregujját is eltörtem. Ez bizony kezdte kérdőjelessé tenni a teljes Bálnatúra projektet. Szerencsére a lábam egy hét után már csak akkor fájt ha nevettem, így bizony a második hétvégére úgy döntöttem, hogy egyedül vágok neki a leendő nyomvonal legurulásának.

Tervezgettem a nyomvonalat, próbáltam könnyítő alternatívákat beiktatni. De akárhogy csavartam valahogy nem akart 500 km alá esni a terepes rész... Ez meg ugye egy napra egy kicsit kemény tempót kívánt, így mivel nem akartam valahol összetörve tölteni az életem hátralévő (gondolom akkor már igen kurta) szakaszát, végül csak úgy döntöttem, hogy társak után nézek.

Olyan emberre volt szükségem, aki már bizonyította, hogy nem roppan össze egy-két eséstől és alapvetően kellően igénytelen és kitartó ahhoz, hogy csak a nap végén küldjön majd el melegebb égtájakra, amikor is szembesül a távval... Teljesen mázlim volt, hogy a makói Regál barátom és a nagylaki Mati személyében ideális másikállat jelöltre akadtam. S mivel még csak csütörtök este 8 volt - egy gyors telefon:

 

- Hali! Mit csinálsz szombaton? - kérdem Regált.
- Megyek a Zarándra motorozni... - jött a meglepő válasz.
- Gondolom velem a bálna bejárásra... - dobom fel a magas labdát, remélve, hogy magasabb mint a zarándi lötyögés...
- Szuper! Szólok Matinak is! Hol és mikor találkozzunk - kérdi és én egyre jobban szeretem a lényegre törő embereket.
- Nagyon hosszú lesz a táv, így nagyon korán indulunk és nagyon későn érkezünk. Legyen reggel 7-kor a határnál! OK?
- OK. Megyek készíteni a motort...

Hát kb. ennyi. Aztán pár perc múlva újra összecsörögtünk és megnyugtattuk egymást, hogy nem holnap lesz szombat - így van még egy egésznapunk a készülődésre. Hiába - már mindenki hozzá van szokva, hogy csak az utolsó pillanatba kap meghívást egy-egy gyors túrára. Mivel előtte két hétig csak papucsba jártam, így a péntek délutánt egy motoros csizmával a lábamon töltöttem... elég murisan mutathattam a számítógép előtt ülve. De végül csak összegyűrtem egy használhatónak tűnő csapás irányt, de majd a terepen dől el minden.