Main menu
Nincsenek események

 

Lassacskán rendszeresnek tekinthetjük, hogy a karácsonyi nagy-nagy bejgli zabálást követően elgurulunk a Szekszárdi dombságba és annak kellemes lejtőit kihasználva megpróbáljuk az így felhalmozott zsírrétegünk egy részét leégetni…

Idén három autóval indultunk neki a túrának. De mivel az egyik egy 9 személyes kisbusz volt, így nincs is azon semmi csodálkozni való, amikor is 16 fő vágott neki az ismeretlennek.

Az autókat Kismórágyon, a vasútállomás közelébe tettük le, majd toronyiránt átbaktattunk a rádió aktív hulladékok tárolására épített barlangrendszerhez, ahova sajnos nem nyertünk bebocsátást. Mint kiderült a csütörtökönkénti látogatási alkalmakra is már legalább egy héttel előbb illenék bejelentkezni. Na, nem ezen nem kenődtünk el, hanem ha már ott jártunk, akkor izibe megkerestük a közelbe lévő geoládát…

 

Majd szokásunkhoz híven ismét toronyiránt elindultunk Mórágy irányába. Útközben természetesen az összes lehetséges helyen letértünk az útról és csúsztunk-másztunk a saras erdei meredélyeken.

Kellemes hangulatban, vidáman beszélgetve faltuk a kilométereket.

Már épp kezdtünk belendülni, amikor is váratlanul felbukkant előttünk három üresnek tűnő autó. Az egyre inkább ránk boruló sötétségtől hajtva pikk-pakk birtokba vettük a gépeket és meg sem álltunk Szegedig.

Kellemesen elfáradva hajtottunk a fejünket nyugovóra – persze előtte azért még gyorsan pótoltuk az elégetett bejgli mennyiséget. ;)

 

Videó:

 

Nyomvonal: